Dela

Studenter sökes

Här kan kårkommittéer, kårföreningar och kårföretag utlysa poster för kårens medlemmar. Det mesta är ideella engagemang som kan ge dig stor erfarenhet och det är ett naturligt sätt att knyta kontakter. Läs mer om hur du kan engagera dig.

Talmanspresidie sökes
17 maj 2017 - 11:05

Vill du leda de som leder kåren? Tycker du om stora möten och större beslut? Tycker du om ansvar, formalia, och utmaning? Då kanske du är vår näste talman.

Chalmers Studentkårs Kårfullmäktige (FuM) söker nu en talman och vice talman för nästa mandatperiod. Som talman så leder du fullmäktiges möten, sköter fullmäktiges administration och ekonomi, och för fullmäktiges talan. Som vice talman hjälper och avlastar man talman med detta.

Låter det intressant? Du kan kontakta nuvarande talmanspresidie på talman@chs.chalmers.se, eller kontakta valberedningen på valberedningen@chs.chalmers.se. Inval sker på det konstituerande fullmäktigesammanträdet 24/5. 

Valberedning 17/18 sökes!
05 maj 2017 - 05:05
Valberedningen är den nämnd inom kåren som har till uppgift att bereda val till kårledningen, kommittéer och andra poster som väljs av fullmäktige och kårstyrelsen. Rent praktiskt innebär detta att valberedningen samlar in ansökningar till dessa poster och sedan gör intervjuer med de sökande, varpå de lämnar sin nominering till den part som skall välja in posten. Valberedningen har därför ett mycket stort inflytande på vilka det är som skall vara med och bestämma om kårens verksamhet och att vara med i valberedningen är ett av de viktigaste uppdragen inom kåren.
 
Genom uppdraget kommer du dels att få erfarenhet av rekryteringsprocesser men även kunna förbättra din intervjuteknik och träffa många andra drivna studenter.
 
För intresseanmälan eller frågor hör av dig till valberedningen@chs.chalmers.se.
Inval sker på konstituerande fullmäktigemötet den 24/5.
 
Representanter till anställningskommittén sökes!
23 mar 2016 - 11:03

Fyra studenter sökes till att representera kåren i Chalmers Anställningskommitté under läsåret 17/18. Att vara studentrepresentant i anställningskommittén innebär att du kommer få möjligheten att påverka vilken personal högskolan anställer och befordrar, genom att lyfta fram vad studenterna vill ha hos lärarna som anställs. Anställningskommittén hanterar tillsättningar och befordringar av samtliga akademiker det vill säga tjänster som rör forskning och undervisning på Chalmers. I anställningskommittén sitter representanter för lärare, facket, doktorander och studenter samt prefekt från aktuell institution.

Som representant får du vara med och...

  • Lyfta fram vilka egenskaper som är viktiga hos en Chalmersanställd från studentrepresektivet.
  • Träffa medlemmarna i anställningskommittén och institutionsledningen från olika institutioner.

Du kommer även få erfarenheter av...

  • Att vara en del i en rekryteringsprocess.
  • Intervjuteknik.
  • Att företräda åsikter hos en stor grupp med människor.

Uppdragets period: 1 juli 2017 - 30 juni 2018
Ansök senast 30 maj
Söker fyra representanter.
Mer information om uppdraget kan du hitta på denna länk.

 För ansökan eller frågor kontakta utbildningsenhetens vice ordförande på vuo@chalmersstudentkar.se. Vid ansökan, bifoga en kort beskrivning om vem du är, varför du vill söka till och vad du kan tillföra till anställningskommittén.