Veckorapport: Christoffer (h09) pausar plugget som vice VD

Dela
March 5, 2014, 8:14
Studentkåren

Fredrik Elofsson (f09), teknologkommunikatör, hade förmånen att träffa Christoffer Mårtensson (h09) över en fika. I år har Christoffer tagit studieuppehåll och ägnar dag och natt (nästan) åt att jobba som vice VD för kårbolaget Chalmers Teknologkonsulter som gör... ja vadå? 

Vad gör Chalmers Teknologkonsulter (CTK)?
- Chalmers Teknologkonsulter (CTK) är ett kårägt företag som erbjuder konsulttjänster till näringslivet inom allt från bygg & logistik till informationsteknik. CTK engagerar upp emot 70 chalmerister som arbetar som konsulter parallellt med studier.

På CTK kan chalmerister helt enkelt tjuvstarta (eller om man så vill provköra) sig själva som konsulter mot näringslivet före de tagit examen!

Varför sökte rollen som vice VD för CTK?
- Jag hade jobbat som konsult på CTK i ett tag och kände att jag ville lägga mer tid på företaget än vad studierna tillät.

Vad gör en vice VD som du, Christoffer?
- Jag arbetar med support till våra projekt och aktiviteter på CTK, till exempel är jag ett stöd för våra konsulter i deras kontakt med nuvarande eller potentiella kunder.

Dessutom är jag projektledare för CTK Bachelor's Challenge 2014 – en tävling för alla kandidatarbeten och exjobb värda 15 hp på Chalmers. Varje år görs fantastiska kandidatarbeten och denna tävling är ett sätt att belysa dem och visa att det inte behöver vara så långt mellan ett kandiatarbete och en affärsidé eller ett forskningsprojekt. Läs mer här.

Hur ser en vanlig dag ut?
- Jag möter två av våra teknologkonsulter som varit ute på möte hos en potentiell kund. Jag hjälper de gå vidare – skall vi skriva en offert eller gå vidare med något annat? Sedan fortsätter dagen med fler möten för att stämma av att alla projekt rullar på som de ska! Både jag och konsulterna är ofta ute hos företag och visar upp oss – det handlar om att vara ute och marknadsföra sig, tolka kunden, dess behov och presentera vad vi på CTK kan göra för dem.

5 snabba med Christoffer

Papper & Penna   MATLAB
Kaffe    Te
Spårvagn    Buss
Fluga    Slips
Vinter-OS    Sommar-OS
 

Christoffer Mårtensson

Sektion: H, maskiningenjör. Läst första året på masterprogrammet Quality and Operations management.
Inskrivningsår: 2009
Ålder: 25
Hemort: Vänersborg
Tidigare engagemang: ordförande HnollK, Chalmers Event (föregångare till Chalmers Studentkår Promotion), konsult på CTK sedan november 2012
Aktuell med: CTK Bachelor's Challenge 2014, en tävling för kandidatarbeten och exjobb (15 hp) på Chalmers. Första pris är hela 20 000 SEK och för finansieringen står de sålda projekt som våra teknologkonsulter genomför. Det börjar med en kick-off i Scaniasalen onsdag den 5 mars kl 18:00! Läs mer här.