Vann programmeringstävling på Hawaii

Dela
June 27, 2017, 9:00
Högskolan

​Sebastian Gustafsson och William Hallberg, doktorander
på avdelningen för mikrovågselektronik på MC2, tog hem segern i det
hackathon som arrangerades under konferensen International Microwave
Symposium (IMS2017) på Hawaii häromveckan.

IMS är en av världens största konferenser inom mikrovågsteknologi, och samlade 2 500 deltagare från 50 länder. En hel del tillresande kom från Chalmers. Under sex intensiva dagar på Hawaii Convention Center i Honolulu bjöds bland annat på 554 presentationer, vilket var det högsta antalet i konferensens 60-åriga historia, samt en utställning med 450 företag representerade. Workshoppar och olika typer av kurser var andra delar av utbudet.

Ett hackathon är en programmeringstävling där programmerare sitter och kodar tillsammans under en begränsad tid. Temat på IMS-konferensen var "30-minuterskretsar", och gick ut på att bygga en användbar mikrovågskrets på en halvtimme. Sebastian Gustafsson och William Hallberg ställde upp i kategorin "bästa isolering", där de lyckades så bra att de tog hem förstapriset – delvis till sin egen förvåning:

– Ja, priset kom som en överraskning för oss, eftersom det fanns många begåvade RF-ingenjörer som konkurrerade sida vid sida. Men vi är såklart mycket nöjda med priset och hela hackathon-upplevelsen är något som vi kommer att minnas länge, säger Sebastian Gustafsson.

William Hallberg kommenterar tävlingen så här i ett officiellt klipp på Youtube:
– Utmaningen låg i att genomföra uppdraget på så kort tid, men det var samtidigt väldigt roligt.

The International Microwave Symposium (IMS) är den årliga konferensen och utställningen för IEEE Microwave Theory and Techniques Society (MTT-S). 2018 arrangeras konferensen i Philadelphia, USA, den 10-15 juni.

Text: Michael Nystås
Foto: Privat

Läs mer om konferensen IMS 2017 >>>

Läs mer om programmeringstävlingen >>>

Se en kortfilm från tävlingen på Youtube >>>