Riccardo Arpaia får chansen att gästforska utomlands

June 28, 2017, 9:00

​Riccardo Arpaia på avdelningen för kvantkomponentfysik
på MC2 har tilldelats Vetenskapsrådets anslag till internationella
postdoktorander på totalt 3 150 000 kronor. Han får nu möjlighet att
gästforska utomlands i tre år.

Riccardo Arpaia får anslag till ett projekt med namnet "Utvecklingen av nanoladdningsordning i supraledande YBCO-nanostrukturer". Han kommer att gästforska på institutionen för fysik vid Politecnico di Milano i Italien. Det är landets största universitet för teknik, arkitektur och design med omkring 42 000 studenter.

Anslaget gäller åren 2017-2020.

Förutom Riccardo Arpaia har även Anna Karlsson vid institutionen för fysik beviljats anslag från Vetenskapsrådet i samma utlysning. Totalt tog Vetenskapsrådet emot 248 ansökningar, vara 41 fick ja.

Syftet med anslaget är att främja internationell rörlighet för nydisputerade forskare med svensk doktorsexamen. Unga forskare ska få möjlighet att forska vid ett utländskt universitet eller forskningsinstitut samt även vid ett svenskt universitet, högskola eller forskningsinstitut.

Text och foto: Michael Nystås

Läs mer om Vetenskapsrådets beslut >>>