"Jag ångrar att jag inte byggde mer"

Bild för kommunikator
March 13, 2014, 18:34
Studentkåren

Markus Holmstedt (h11) ångrar sig.  Han hade velat bygga lite mer cortègetåg innan han bestämde sig för att vara med att arrangera det istället. Annars har han älskat varje intensiv minut av sina två år i Chalmers Cortège Committé.

Mellan 700-1000 studenter bygger Cortègen varje år. I år fyller den 104 år. Markus berättar om varför byggplatsen är en neutral zon under byggveckan och varför det är värt att lägga så mycket tid för en enda kväll.

"Mitt personbästa var nog fyra timmar. Sömn alltså."

– Nu har alla som vill bygga årets Cortège anmält sig.  Men de som inte bygger Cortège kan ändå ta del av stämningen, vi sätter upp ett öltält med gott häng, konserter och mat veckan innan Valborg. Dit är alla välkomna.

– Alla som bygger har likadana vita rockar på sig. Därför är sektionstillhörighet inte relevant och jag tycker det känns unikt – att få se alla sektioner jobba mot samma mål.

"Jag har växt upp med Cortègen"

– Jag gillar att utmana mig själv, se var gränsen går. Vi i Cortègekommittén börjar jobba med Cortègen 4 månader innan Valborg. I 11 dagar håller byggandet av ekipage och lösnummer på. Och allt detta för en enda kväll.

Mitt personbästa var nog fyra timmar per natt i snitt under en månad. Sömn alltså. Men det är värt det. Varenda minut. Jag ångrar bara att jag inte byggde lite mer innan jag sökte Cortègekommittén.

– Jag har växt upp med Cortègen. Att få vara en del av den är såklart stort. Något man kan peka på och säga ”Det där gjorde jag”. Skulle jag se Cortègen som publik är det gräsplätten vid Viktor Rydbergsgatan/Läraregatan som gäller. Men i år går jag längst fram i tåget med de andra i kommittén.

Fakta Markus Holmstedt

• Namn: Markus Holmstedt
  • Född: 1991
  • Born and raised: Surte
  • Sektion: H (mekatronik)
  • Tidigare engagerad i: H-sektionens PR-förening DKV, ledamot i kårfullmäktige
  • Aktuell: som ordförande i Chalmers Cortège Committé

Markus väljer

Kaffe    Te
Lösnummer    Ekipage
Vasaloppet    Lidingöloppet
Pubrundan    ET-raj
Salstenta    Inlämningsuppgift

Fakta Cortègen

Vad? Ett tåg med ekipage och så kallade lösnummer som tågar genom Göteborgsgator på Valborgsmässoafton. Ekipagen illustrerar kreativt och ofta med humor årets gångna nyheter och händelser.
När? Valborgsmässoafton 18:15
Var? I Göteborgs centrala delar.
Hur? I Cortègeprogrammet står allt du behöver veta. Detta säljs från och med 5 april runt om på campus och i stan. Programmet är till för att bygglaget ska finansiera sitt bygge samt att vara publikens guide till tåget.

Mer Cortège?

Cortègens hemsida
Cortègetåget söker logotyp – vill du rita den?

Berättat för Noelle Madsen på soliga campus Lindholmen
Foto och GIF-animation: Fredrik Elofsson

Läs tidigare teknologintervjuer

"Christoffer pausar plugget som vice VD" - Christoffer Mårtensson (h09)