Chalmers Students for Sustainability (CSS)

Chalmers Students for Sustainability (CSS) är en kårförening vars främsta fokus ligger på att engagera studenter och doktorander i frågor som rör hållbar utveckling. Språket som används i CSS är engelska och detta har medföljt att en stor del av CSS medlemmar kommer från andra länder än Sverige.

CSS brukar bjuda in föreläsare till både medlemsmöten och till öppna föreläsningar på Chalmers. Då CSS teori är att utmaningar som rör hållbarhet bäst löses om flera olika sektorer träffas så är alla, även utanför Chalmers, välkomna till CSS medlemsmöten. Tillsammans med Ingenjörer Utan Gränser arrangerar CSS föreläsningsserien The Reflecting Engineer och sommaren 2011 arrangerade de cykelresan Cykelsamba.

Ett annat attribut för CSS är en öppen, multinationell och kreativ atmosfär. CSS-medlemmar har rest jorden runt för att upptäcka hur man kan bygga på ett mer hållbart sätt, cyklat till Kenya för att bygga en biogasanläggning till en skola och tagit en fika med FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan.