Gästpass

Dela

Go to English version.

Gästpass?

Från och med pubrundan i januari 2014 kommer varje chalmerist, som vill ta med gäst på pubrundan, behöva köpa ett gästpass till sin vän. Gästpasset har utformats av arrangörer för att förenkla insläpp och höja kvalitén på pubrundan.

Försäljning

Gästpasset till pubrundan kommer säljas på J.A. Pripps Pub & Café, StoreKokboken, Bibliotekscafét, Bra NyFiket och Café Bulten . Man kan köpa ett pass från måndag i läsvecka 1, fram till och med klockan 16:00 samma dag som pubrundan. Gästpasset kostar 40kr och försäljning sker endast till chalmerister med kårkortsbetalning.

Hur gör man?

Du är en chalmerist och vill ta med en gäst, som inte är chalmerist, på Chalmers Studentkårs Pubrunda. Frukta icke! Såhär gör du i sju enkla steg…

 1. Gå till ett öppet försäljningsställe med ett laddat kårkort
 2. ”Hej! Ett gästpass till pubrundan, tack.” (formulering kan variera)
 3. Erhåll ett icke ifyllt papperskort med ett fasthäftat kvitto
 4. Fyll i papperskortet för dig och din gäst
 5. I pubentrén: Visa din legitimation + kårlegitimation
 6. Din gäst visar sin legitimation + gästpass
 7. OK, välkommen in! Kalas och galej – ha en rolig kväll!

Vad kommer intäkten från försäljningen gå till?

Intäkten från gästpassen skall gå till att gynna alla pubarrangörer och deras verksamhet.

Att tänka på

 • Ett gästpass per gäst
 • Gästpasset skall fyllas i med bläck
 • Obegränsat antal gästpass per chalmerist, men bara en gäst åt gången
 • Försäljning sker fram till 16:00 på pubrundans dag. Missa inte!

FAQ

Q: Vad är pubrundan?
A: Chalmers Studentkårs pubrunda (”pubrundan”) är ett arrangemang där pubarna på Chalmers två campus står öppna för kårens medlemmar och deras vänner. Genom att alla pubar har öppet samtidigt får man en fantastisk möjlighet att vidga sina vyer och se vad andra ställen än den vanliga puben har att bjuda på.

Q: Hur fungerar det att ta med en vän idag?
A: Idag genomförs detta genom att varje chalmerist, som har med kårlegitimation, kan ta med sig en gäst med ifyllt Gästpass. Därefter är chalmeristen ansvarig för sin gäst under besöket på puben, vilket krävs av serveringstillstånd och arrangörer.

Q: Vad underlättas med ett gästpass?
A: Framförallt minskar gästpasset köerna till pubarna och öka andelen chalmerister. Med detta understryks målet med pubrundan – att chalmerister ges möjlighet att träffas och roa sig. Pubrundan blir en smidigare och bättre helhetsupplevelse, helt enkelt. Därtill förenklar det för arrangörer, som slipper listor och icke-chalmerister som ingen tar ansvar för.

Q: Varför kan man bara köpa med kårkortsbetalning?
A: Kårkortsbetalningen är det enda sättet som försäljningsställena använder för att se om någon är chalmerist, t.ex. för att ge rabatt. För att detta skall vara konsekvent och inte kräva nya rutiner för personalen kommer kårkortsbetalning krävas när chalmeristen köper ett gästpass.